hello world!
17/02/2023

Kako napraviti profesionalnu web stranicu?

Savjeti za uspješnu izradu web stranice koja će privući nove klijente

Zanima vas kako napraviti profesionalnu web stranicu? U nastavku pročitajte zašto je web stranica bitna i saznajte nekoliko savjeta za uspješnu izradu web stranice koja će privući nove klijente. Izrada web stranica postaje sve važnija za tvrtke koje žele uspješno poslovati u današnjem digitalnom dobu. Web stranica je vaša vizitka na internetu i često je prvi kontakt s potencijalnim klijentima. Stoga je izrada profesionalne web stranice od iznimne važnosti.

1. Definirajte svoj cilj i ciljnu publiku

Prije nego što krenete u izradu web stranice, važno je da definirate svoj cilj i ciljanu publiku. Što želite postići s web stranicom? Hoćete li prodavati proizvode ili usluge? Želite li informirati potencijalne klijente o svojoj tvrtki ili nečem drugom? Također je važno razmisliti o svojoj ciljanoj publici - tko su vaši potencijalni klijenti i što ih zanima?

Odabir cms sustava - Izrada web stranica
Kako napraviti profesionalnu web stranicu - Odabir cms sustava - Izrada web stranica

2. Odaberite odgovarajući CMS sustav (Content management system)

CMS sustav je platforma koja vam omogućuje jednostavno upravljanje i ažuriranje web stranice. Postoji mnogo CMS sustava na tržištu, a neki od najpopularnijih su WordPress, Joomla i Drupal. Odaberite onaj koji najbolje odgovara vašim potrebama i koji je jednostavan za korištenje.

3. Odaberite odgovarajuću temu

Temu ili predložak za web stranicu odabirete prema svojim potrebama i ciljevima. Pripazite da tema bude responzivna, odnosno prilagodljiva različitim uređajima (računalima, tabletima i mobitelima). Također je važno da tema bude optimizirana za tražilice, odnosno da sadrži ispravne meta tagove i da bude brza prilikom učitavanja.

4. Napišite kvalitetan sadržaj

Sadržaj je ključan za uspješnu web stranicu. Važno je napisati kvalitetan sadržaj koji će privući posjetitelje i zadržati ih na web stranici. Sadržaj treba biti prilagođen vašoj ciljanoj publici i treba biti jednostavan za čitanje. Pripazite na optimizaciju sadržaja za tražilice - koristite ključne riječi (npr. u ovoj objavi "izrada web stranica") na pravim mjestima u tekstu, kao što su naslovi, podnaslovi i u samom tekstu. Međutim, nemojte pretjerivati s ključnim riječima jer to može biti štetno za vašu web stranicu.

5. Dodajte tipke za poziv na akciju

Tipka za poziv na akciju (eng. call-to-action) je poziv posjetiteljima da nešto učine, poput kupnje proizvoda ili kontaktiranja tvrtke. Dodajte tipku poziv na akciju na svakoj stranici vaše web stranice kako biste potaknuli posjetitelje na registraciju na newsletter, kupovinu, slanje upita prema vama ili upućivanje poziva.

6. Redovito ažurirajte sadržaj

Redovito ažuriranje sadržaja na vašoj web stranici povećava vašu prisutnost na tražilicama. Tražilice vole svjež sadržaj i često ga nagrade boljim rangiranjem. Stoga ažurirajte svoj sadržaj i objavljujte nove članke ili blog postove.

7. Promovirajte svoju web stranicu

Nakon što ste kreirali svoju web stranicu, potrebno ju je promovirati kako biste privukli nove posjetitelje. Koristite društvene mreže, poput Facebooka i Instagrama, kako biste promovirali svoju web stranicu i svoje proizvode ili usluge. Možete koristiti i Google Ads kako biste privukli više posjetitelja na svoju web stranicu.

Zaključak

Izrada web stranica je proces koji zahtijeva pažnju i vrijeme, ali se isplati. Kvalitetno dizajnirana i optimizirana web stranica može značajno povećati vašu prisutnost na tražilicama i privući nove klijente. Slijedite ove savjete i kreirajte profesionalnu web stranicu koja će vam donijeti uspjeh. Nadam se da vam je ovaj članak pojasnio kako napraviti profesionalnu web stranicu te da će vam web stranica pomoći doći do poslovnog cilja.

Ako ne želite samostalno izraditi profesionalnu web stranicu, već da ju mi izradimo za vas, odaberite svoj dizajn i krenimo s izradom.

Zanima Vas izrada web stranice?

Na pravom ste mjestu! Izrada web stranica unapređuje Vaš posao, privlači nove kupce, korisnike te povećava zaradu. Za 170 € možete imati profesionalnu web stranicu koja će Vas promovirati 24h svaki dan.

Želim ponudu za izradu web stranice
Izrada web stranica za 1000 kn logo
Pravila privatnosti i korištenja usluge
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram